fredag 8 juli 2011

Detta har hänt den senaste tiden....

Vi röntgade Carmen den 28 juni och det blev ingen rolig läsning. Jag tillsammans med veterinär såg direkt att den vänstra höften såg långt i från bra ut. När avläsningen kom så blev det till och med ännu sämre än vad vi trodde. Carmen fick HD:D på sin vänstra höft med lindriga pålagringar. 
Detta är inte bra när man har måttlig dysplasi vid 12 månader med pålagringar dessutom. Carmens högra höft var C. Armbågarna var fina -  ED: 1. Vi har i alla fall beslutat att Carmen bor kvar hos oss på grund av att det är så pass stora fel på höften så vi skulle inte placera om henne i fall något händer.







Vi har också råkat ut för rävskabb och den enda det syntes på var Eddie och han var också den som var mest drabbat. På 2 dagar så föll pälsen av honom i armhålor, på svansen och pälsen började falla även på ut- och insidan av benen. Han kliade sig inget speciellt förutom de där 2 dagarna när det bröt ut ordentligt.
Här kan ni läsa mer om rävskabb. 
Som tur är så slipper man bada hundarna i starka medel. För 20 år sen fick man något starkt pulver man blandade i vatten som var så starkt att man nästan kvävdes själv, men i dag så får man "droppar" på tub som man lägger direkt på huden mellan skulderbladen. Medlet man använder heter ADVOCATE och man får detta utskrivet av veterinär. Det är också ett starkt medel och tar bort mycket mer än rävskabb.
Skönt ändå att det blev en "enkel" behandling men dyr med tanke på att man har 8 hundar som måste under behandling för annars går det bara runt med skabben, men jag såg framför mig hur vi skulle bada 8 hundar under midsommarhelgen men vi klarade oss. Skönt att det går att bota i alla fall och det är sånt som händer när man bor i skogen och det kanske springer runt en sjuk räv så smittas det väldigt lätt.
Det har varit varma dagar så vi har slängt hundarna i bilen och åkt och badat. Det är precis som ett dagis när vi är i väg. Spring inte där!!Det kan vara halt!!! Ta det lugnt!! osv. Men kul har hundarna och vi med när vi tittar på för vatten det älskar dem alla!
På bilden har ni Eddie. Commitment's Moon Sparkle

Här har vi värsta blötdjuret - Priscilla.

1 kommentar:

Barbro sa...

Ja, det är så trist med Carmens höfter!
Skönt när de kan bada såna varma sommardagar.