tisdag 31 maj 2011

Det rullar på i Nyhammar...

 Det har inte funnits så mycket tid för bloggande men allt snurrar på här i Nyhammar och inget strul eller krångel med någonting. Den här bilden är på hela vårt gäng i går kväll när jag och min sambo gick kvällspromenad. Såna här gånger tänker jag "Satan, vad hundar jag har"... Men så kanonkul man bara kan ha! Från vänster längst bak - Lovis, Dylan, Corina, Priscilla, Donna, Eddie, Viking och Carmen. Härligt att alla kan vara lösa... Inte Carmen för hon har kommit in i en riktigt aktiv period med många konstiga idéer. Man skulle tro att hon var lugn..men glöm det. Hon sticker all världens väg om man släpper lös henne, kanske beror det på att det snart är löp för henne och inte bara det... Hon ska röntgas också under juni månad . Håll tummarna för ett bra resultat på henne.


Under våra promenader så ingår alltid vätskontroll och bad för den som vill. Här har vi Corina och hennes dotter Donna på andra sidan Tansbäcken. Många säger att chowchow inte vill bada här går det inte att hejda dem i stället. Den ena värre än den andra.


Carmen och husse = Kärlek!


Hela gänget i bäcken.


Carmen längst fram och resten är utspridda i vattnet. Ni ser Priscilla längst upp på bilden, hon går alltid lite längre ut så hon kan ta några simtag och blöta ner sig ordentligt.


Corina och Lovis leker mycket när de är ute på promenad. Härligt att titta på dem.


Lovis och Donna svalkar tassarna.


Vem bryr sig om sjöjungfrun och Näcken när det finns en Lovis? Så vacker!
Vi ska anmäla henne på någon utställning under sommaren får se vad domarna tycker om vårt "lilla" barnbarn som har blivit en väldigt stor och vacker tik. Lovis är väldigt sund.

Värsta sjöodjuret har vi här -Priscilla som vi röntgade om höfterna på den 23 maj, och från att ha haft C-A på höfterna så har hon nu mer B-A- så hon är friröntgad! 
Vi har hittat en suveränt fin, fransk, röd korthårs hane som dessutom är friröntgad åt henne som hon kommer att paras med senare. En riktigt spännande kombination! Vi har mycket röntgen i år genom att vi har så många unga hundar. Lovis och Priscilla är röntgade med fina resultat, Carmen röntgas snart och senare i höst blir det våra egenuppfödda ur sista kullen som vi hade - Donna, Eddie och Sigge och sen är det lilla Viking som är från Danmark. Mycket på gång och så hoppas vi på två kullar med valpar nu under 2011.

3 kommentarer:

Sara sa...

UNDERBARA BILDER , TÄNK VA BRA DINA HUNDAR HAR DET, LYCKLIGT LOTTADE ATT FÅ BO PÅ COMMITMENTS KENNEL =)
KRAM

Anna-Lena sa...

Tack snälla Sara men det är nog inte så tokigt att vara hos Miata's kennel heller. Som någon sa "det ser ut som ni har chowhimlen nere på jorden"... Vi gör det absolut bästa vi kan för att alla ska må bra och bara få vara hundar också. =)

Anonym sa...

Vilka underbara bilder. Det måste vara roligt att kunna ha chowarna lösa i skogen. Jag har haft två chowar. Lösa? ja, fast absolut inte i skogen. Dom hade en enorm jaktinstinkt och hade utan att tveka stuckit iväg för att fixa en viltstek till söndagsmiddagen.

MVH
Marie Thorstensson Osby