tisdag 6 juli 2010

Diego!


Commitment's Jean Paul Gaultier "Diego" har fått en "lillebror" i familjen som han tycker mycket om. I början var han lite fundersam men allt har sin tid när det händer något nytt.
Lillebror heter Melker och hela familjen bor i Piteå.


Där Melker ligger, ligger även Diego och håller koll på vad som händer.


En av Diegos kompisar är en liten chihuahua vid namn Gunnar. Kontrasten är väldig och egentligen så är det ingen som bryr sig i den andra. Kanske beror det på storleken?

Diego slet av sig ett korsband här för några månader sedan efter en rusch så han blev opererad och Therese och Linus går på rehabilitering med honom. Diego har börjat att simma i bassäng.
De första 3 gångerna så kom Diego på att man behöver inte simma med alla 4 benen utan att det räcker att man använder frambenen för man flyter i alla fall. Så de fick släppa ur vatten ur bassängen så det blev lite mindre så nu är han i gång och simmar ordentligt.
Simträningen ska i det här fallet vara först och främst för bakbenet där han blev opererad.
När han var nedsövd under operationen så passade de även på att raka ner pälsen vid halsen för att undvika hotspots och är de känsliga för sådant så är det perfekt nu när Diego går på vatten gymnastik.
Diego mår hur som helst bra efter allt och det är ju det som är det viktigaste.

Vatten är perfekt träning för kroppen. Man tränar hela kroppen utan att egentligen belasta ben och leder eller något annat. När jag var vid Strömsholm med en av mina tidigare chowchow för rehabilitering efter en ostechondros- operation så fick han träna "treadmill", som är som ett större akvarium med ett rullband i och som de hade i ljummet vatten upp till halsen på honom för att öka motståndet. Rosso som den chowchowen hetter tyckte väldigt mycket om detta men jag tror att han tyckte mest om myset efteråt. Han var ganska lat.
Där berättade i alla fall den "sjukgymnasten" som också ägde en rottweiler att ca. 2-3 veckor före innan den rottweiler tiken skulle göra några större prov så tränade han henne där och hon lade på sig ca.6-7 kilo muskler under den tiden på ett skonsamt sätt.

Inga kommentarer: