lördag 17 juli 2010

Utställning i Alfta!


En väldigt varm dag i Alfta (30 grader var det på biltermometern när vi åkte hem) men vilken tur att bedömningen startade klockan 9 så det var klart ganska snabbt och att man har AC i bilen. Värmen tar på både hundarna och dess ägare. När jag sen går i genom min kamera så upptäcker jag att inte en enda bild finns på mig och Dylan så tack Sara att du skickade dessa till mig!


Dylan gick det bra för och vi är så nöjda. En 1:a i kvalite med HP(hederspris).
Jag brukar säga att det är en light-variant av ett CK fast man går inte vidare.
Dylans kritik:
1½ år gammal hane som för åldern är mycket gott utvecklad. Av mycket god typ. Rastypiskt huvud. Korrekt ansatta öron. Mycket bra rygg, länd och kors. Välutvecklat bröst. Bra benstomme och tassar. Bra vinklar i frambenen men bättre vinkel i knä- och hasled önskas. De är något raka.
Utmärkt päls och temperament. Bra rörelser.


Sen vår supersnälla Corina som tappat all sin päls... bara för att vi anmälde henne på utställning, men vilken drömhund att ställa. Inget krångel på något vis. Corina fick en 2:a i kvalite för att domaren tyckte att hon hade för raka bakben - De nya rasspecifika domareanvisningarna- men pälsen tyckte domaren var fantastisk... som knappt finns. :) Man ser och tolkar saker på olika vis och det är helt säkert i alla fall!


Corinas kritik:
Lite över medel stor tik. Luftig tik av god typ. Huvudet är feminimt med vaket uttryck. korrekt ansatta öron. Bra hals, rygg och bröst. Lite brant kors. Bra benstomme. Bra tassar. Bra vinklar i frambenen men för raka i bakbenen. Mycket bra pälskvalitet och utmärkt temperament. Underställda lite stela bakbensrörelser.

Vi är jätte nöjda med den kritiken och mest nöjd över att hon är så fantastiskt snäll att ha att göra med. Hon är inte den som älskar utställningar men finner sig i det för att följa en dit man vill.

BIR för dagen blev
SE V2010 Di Ka Tshou Zung Tzung Le som också slog till med titeln Svensk utställnings-champion i dag- stolt ägare är Linda Johansson
 och BIM blev Fun-Hai's Ohl-Gha som också tog sitt första CERT - stolt ägare Sara Axelsson.
Grattis till er båda! Jätte kul!

1 kommentar:

Barbro sa...

Ja, pälshundar är ett elände;)