torsdag 1 juli 2010

Rambo!


Älskade Rambo. När man tar fram kameran så är han den absolut lättaste att få bra bilder på. Han är absolut inte den aktivaste hund vi har men den chowchow som har de mest underliga ideer.


Här har Rambo precis upptäckt en jordgubbsplanta jag har hängandes på verandan. Den har hängt där i snart en månad men Rambo har tydligen inte sett den.

Han tittade länge och väl på den där och vi skrattade så klart.
Man undrar vad som rörde sig i hans "lilla" huvud just då.

Som alla vet så fick Rambo en svampinfektion i huden sent förra hösten. Jag rakade ner honom på vissa delar av kroppen...... och det växte bara ut päls-stubb. Vi rakade ner honom för att kunna sköta om hans hud på bästa sätt och för att han badades varje dag i ett specialschampo.....
Han har inte verkat må dåligt alls av detta men efter Kickans hudsjukdom blev jag så klart väldigt rädd att det var något allvarligt med honom så jag gjorde en hudbiopsi på honom också i maj månad och ställde in mig på det värsta som kunde vara typ Black Skin(fast det stämde inte riktigt in) och det fanns flera hudsjukdomar som jag läste om som kunde stämma in på honom.
Hud specialist Marianne Mellgren på Falu djursjukhus klippte hudbitar på honom och skickade in dem på analys, även blodprov togs för att utesluta sköldkörteln.
Provsvaren kom ----- Inga hudsjukdomar hittades. Det fanns inga fel som blodprovet kunde visa.
Jag blev sååå glad att det inte skulle vara något mer "skit" för den här våren och sen höst har varit väldigt jobbiga för oss och orken finns inte kvar hur länge som helst. Till slut tar det stopp....
Veterinär Marianne Mellgren har satt in en hormonbehandling på Rambo. Så Rambo äter hormontabletter 3 ggr/dagen nu i 3 månader, därefter ska han äta 2ggr/dagen i 3 månader. Det kommer att ta tid trots behandling att få tillbaka pälsen och som Marianne sa : att Rambo har troligen fått tillbaka sin päls i alla fall utan behandling men att det tagit ännu längre tid så vi skyndar på detta...
Inga biverkningar alls av detta och Rambo mår som en prins. Lite jobb är det för man måste tänka på att han inte har någon päls som skyddar mot värme och sol nu så vi smörjer honom med solkräm och after sun och det gör vi så gärna för det viktiga är att han inte lider och vi så jätte glada och tacksamma att det inte var något större fel på honom.
När han får ut sin päls igen så kommer han att vara en bland de mest fantastiska chowchowhanar jag vet. Han har allt utom en riktigt päls just nu men vi har kunnat sett på vissa områden att det faktiskt kommer päls så vi tror att detta hjälper honom nu! Mer info kommer om detta senare!

Inga kommentarer: