tisdag 11 januari 2011

En månad kvar...

Om en månad är vår fina Priscilla hemma igen. Hon har varit från oss i 8 månader så nu längtar vi vansinnigt efter henne. Jag pratade med Hanne på kennel Dian Shan i dag och hon berättade att blodprovet har kommit som visar att Priscilla har bildat antikroppar mot rabies och nu är det helt klart för avresa mot Sverige!
Det ska bli så spännande att få se henne igen då hon säkerligen har blivit mycket mer vuxen nu än när jag lämnade henne i Danmark i början på juni-10. Detta kommer att bli glädjens dag för oss.
Så i februari kommer dem hem till oss med vår Priscilla och en ny hane till oss......

...får jag presentera Dian Shan Victorio Viking. En röd, långhårig hane som kommer att kallas för Viking hemma hos oss. Viking har vi fått av kennel Dian Shan för att Rambo inte kunde användas i avel.
Tack snälla Hanne och Kaj för att vi får honom!
Nu hoppas vi att han får hålla sig frisk och ge mycket bra till våra linjer här i Sverige.
Och det tar inte slut här heller... med Priscilla och Viking kommer....

...Även Dian Shan Valour Valencia. Hon kommer att bo hos Sara & Jon på kennel Miata's.
Valencia som hon kommer att kallas är en kullsyster till vår kommande Viking.
Så det händer lite runt omkring här. Jag och Sara har importerat förut och tog då in Carmen som bor hos oss och Charlie som bor hos Sara i från Grekland och även där ur samma kull.
Vi hoppas självklart att alla våra importer håller hälsan i behåll för det är verkligen så viktigt att man får in nytt blod i vår underbara ras men det kostar massor av blod, svett och tårar innan det ger resultat.
Hur som helst har vi inte gett upp ännu.

3 kommentarer:

Sara sa...

ÅH VAD JAG LÄNGTAR EFTER MIN PRINSESSA VALENCIA .. ÄVEN ATT SE BRORSAN VIKING FÖRSTÅS OCH PRISCILLA IGEN MED..
VILKEN DAG DET KOMMER ATT BLI =)
KRAM

Carina sa...

Ska bli jättespännande med alla nya valpar ni tagit in. Håller förstås tummarna att de är friska och kan användas i aveln:_)))

Anna-Lena sa...

Vi hoppas också att importerna håller för avel och är/blir friska och sunda chowar precis som vi vill att de ska vara och inte bara våra importerade hundar utan alla som tar in nya hundar utifrån. Alla behövs i Sverige.

Sara- Vi kommer att få en fantastisk dag där i februari. Våra hundar kommer, kennel Dian Shan-Danmark, kennel Akcentas- Litauen, Miata's-Sverige och även Nellwood's kennel skulle försöka ta sig hit så det blir massor av chowchowsnack. Roligt när uppfödare från flera länder träffas. Det kommer att bli jätte trevligt!