onsdag 2 februari 2011

En dag kvar av väntan....

På torsdag kväll anländer Silvija från Litauen och Hanne i från Danmark till lilla Nyhammar i Dalarna, med sig har de Dian Shan Victorio Viking som är vår nya importhane i huset.
Viking som han kommer att kallas hemma här är född den 7 december-2010.
Man kan läsa mer om honom under "Hundarna" på min hemsida.
Nu hoppas vi att han får vara en frisk kille som kommer att tillföra vår uppfödning och Sverige mycket i framtiden.

Min svarta tik Priscilla - Dian Shan Quiet Bleck Pearl kommer också hem och det har nu gått cirka 8 månader sen vi såg henne sist. Vi har längtat så mycket efter henne så det kommer att bli fantastiskt att få se henne igen. Nu är hon en vuxen dam och vi är väl förberedda på alla "problem" som kan uppstå när man plockar in en vuxen hund i gänget som är hemma här men vi kommer att lösa detta med tiden. Priscilla kommer att få gå med valparna för att sen eftersom föras in i gruppen av de andra hundarna.
Hon kommer att få träffa en i taget för att lära känna dem. Det är bra att vi har ett stort hus med stor gård så alla möjligheter finns och det är tålamod och tid som krävs.. men vi är beredda på det.
Det viktiga är att hon snart är hemma igen och det känns så bra i hjärtat....

Sen blev Eddie-Commitment's Moon Sparkle kvar i huset också. Det var inget planerat från början men jag ville sälja honom med bibehållen avelsrätt för en svart hane är inte dumt att ha för vår uppfödning.
Eddie är en trevlig krabat som liknar mer en labrador i sättet än en chowchow och man känner med tiden att skulle han flytta så skulle allt vara perfekt i så fall.
Han som från början skulle ha Eddie kunde inte ta honom för det kom annat i vägen.
Efter det så fick vi en förfrågan på Eddie i från Danmark men de hade just fått avlivat en hund och några i familjen orkade inte med allt vad att ha en valp innebär. Så nu blir han kvar här för ju längre tiden går så fäster man sig vid dem och man lägger ner tid på dem för att allt ska bli så bra som möjligt.
Jag har ju vanan inne att ha många valpar samtidigt då jag oftast har skaffat 2 stycken samtidigt de senaste åren. Nu har jag snart 3 valpar att ta hand om och älskade Priscilla ska in i vår familj igen.
Tur att jag har en så snäll sambo som hjälper till med allt för det som kommer att krävas
mycket tid men vi är inte de som krånglar till det eller ger oss i första taget så allt kommer att få ta den tid det behöver och allt kommer att bli bra.

Jag och Sara Axelsson - kennel Miata's har pratat om att ha några "hundträffar" här fram till våren. Vi har inte planerat hur eller var ännu men vi blir fler raser än chowchow. Tanken är att vi ska träffas på olika ställen här i närheten av oss, för att socialträna våra hundar inför utställningar och allt annat som krävs för att hunden ska fungera i vardagen. Vi kommer att få väldigt roligt i alla fall och det är jag helt övertygad om!
Den som vill vara med och är intresserad kan gärna höra av sig senare. Information om detta kommer att finnas på både hemsida och blogg när det är dags!

Inga kommentarer: