onsdag 20 januari 2010

Det var något i skogen igår........


Igår när husse var på promenad i skogen med våra lurviga vänner så måste det varit något annat i skogen som oroade hundarna ganska mycket. Är det rådjur eller älg så sätter de av efter dessa som bara och är det en människa så springer de fram och hälsar men igår när de skulle passera en stig så körde de upp nosen i luften och vädrade åt det hållet som inte var tänkt att gå. Kickan skällde och det händer i princip aldrig. Rambo skällde också och det är lika där. Det händer aldrig på promenader att de skäller. Bägge två skällde, luktade och backade bakom husse. Ingen ville ge sig i väg efter vad det nu var. Husse blev nyfiken och tog sig upp på fallet där hundarna tyckte det var så obehagligt men såg ingenting, annars brukar man se rådjur eller älg en bra bit i från en om hundarna känt vittringen av dessa. Husse tyckte också att det blev obehagligt så han vände av hemåt och hela vägen hem så drog hundarna och kastade blickar bakom sig hela tiden.
Vi fick aldrig någon klarhet i var det var. Kanske var det en varg? Vi har ganska många vargar runt omkring oss här även fast man aldrig ser dem. Björnen är ju i ide nu så det kan inte vara det heller.
Något konstigt var det i alla fall med tanke på hundarnas beetende.

Bilden är på Priscilla, tagen vid ett tidigare tillfälle. I dag vräker snön ner här igen med några minusgrader. Så vi fick i alla fall en riktigt vinter i år men är det vinter så ska det vara en riktig vinter..........

1 kommentar:

Barbro sa...

Tänk om vi hade en bråkdel av deras luktsinne och hörsel!